
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 balení tvarůžků
- 2 lžíce smažené sušené cibule
- 1 vejce
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- 1 lžička pikantní hořčice
- strouhanka (nejlépe z čerstvého toustového chleba)
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- cca 100 g vepřové blány
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme.
-
Na plochu rozprostřeme blánu a nakrájíme na čtverce cca 10×10 cm. Poklademe úměrným množstvím masové směsi. Vtlačíme tvarůžek, který jsme podélně rozkrojili napůl.
-
Maso uzavřeme a zabalíme do blány. Můžeme připravit dvěma způsoby. Usmažit na malém množství tuku, nejprve spojem dolů a pozvolným smažením. Blána pustí svůj tuk.
-
Taky můžeme zabalené karbanátky dát do pekáčku, malinko podlít a péct na 200 st. 10 minut přikryté a poté odkryté dopéct dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Kuchařka: mika59