Karbanátky v tukové bláně (bránici, necu) plněné tvarůžky

82
- reklama -

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 balení tvarůžků
2 lžíce smažené sušené cibule
1 vejce
2-3 stroužky utřeného česneku
1 lžička pikantní hořčice
strouhanka (nejlépe z čerstvého toustového chleba)
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
cca 100 g vepřové blány

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme.

  2. Na plochu rozprostřeme blánu a nakrájíme na čtverce cca 10×10 cm. Poklademe úměrným množstvím masové směsi. Vtlačíme tvarůžek, který jsme podélně rozkrojili napůl.

  3. Maso uzavřeme a zabalíme do blány. Můžeme připravit dvěma způsoby. Usmažit na malém množství tuku, nejprve spojem dolů a pozvolným smažením. Blána pustí svůj tuk.

  4. Taky můžeme zabalené karbanátky dát do pekáčku, malinko podlít a péct na 200 st. 10 minut přikryté a poté odkryté dopéct dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami.