- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého masa – vepřové nebo mix
- 120 g česnekových výhonků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 vejce
- 5 lžic mléka nebo smetany
- strouhanka ze starších rohlíků (cca 1,5 ks)
- olej na smažení nebo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa, drobně pokrájených česnekových výhonků, česneku, papriky, cibule, vejce, mléka, soli, pepře a strouhanky vymícháme hladkou hmotu, ze které tvoříme namočenou rukou karbanátky a smažíme je z obou stran dozlatova.
-
Nebo uděláme šišku, kterou dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, občas podlijeme a přelijeme výpekem.
-
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
Kuchař: recepty73