Karbanátky se sýrovou omáčkou

96
- reklama -

Suroviny

60 dkg mletého masa
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 cibule
zelená petržel
3 ks taveného smetanového sýra
ocet
2 dl smetany
2 žloutky
sůl
pepř
špetka chilli koření
10 dkg černých oliv

Postup přípravy receptu

  1. K mletému masu přidáme žloutky, nasekanou zelenou petržel, sůl, pepř a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z této směsi vytvoříme malé karbanátky, které usmažíme dozlatova.

  3. Příprava omáčky:

    Rozpustíme lžíci másla a na ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a přidáme tavené sýry, které si rozkrájíme na kousky.

  4. Nyní budeme míchat při nižší teplotě, dokud se sýry neroztaví a omáčka nezhoustne.

  5. Nakonec dochutíme solí, octem, pepřem, chilli kořením a vhodíme do ní olivy nakrájené na kolečka.

Poznámka od kuchařky

Na talíři podáváme přelité sýrovou omáčkou. Příloha – brambory, rýže, těstoviny.