
- reklama -
Suroviny
- Brambory:
- vařené brambory ve slupce
- Niva
- slanina
- jarní cibulka
- kapie na kostičky
- Karbanátky:
- 500 g mletého vepřového masa
- gouda na kostky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Smíchám mleté maso, koření, vejce a sýr. Propracuji a dám péct v silikonové formě 40 minut na 200°C. Na začátku přikryji alobalem. Ke konci odkryji na kůrčičku.
-
Brambory uvařím ve slupce, po vychladnutí rozpůlím a vydlabu.
Smíchám vydlabaný vnitřek brambor s nastrouhanou Nivou, jarní cibulkou, slaninou nakrájenou na kostičky, kapií a pepřem. Brambory naplním směsí a dám zapéct dozlatova. -
Podávám se zeleninou a tatarskou omáčkou.
Kuchařka: Luucca