Karbanátky s tvarůžkovou příchutí

75
- reklama -

Suroviny

500 g krůtího masa /použila jsem ze stehen
200 g uleželých tvarůžků rozmačkaných vidličkou
6 lžic Hrašky (můžeme nahradit strouhankou)
1 vejce
4 prolisované stroužky česneku
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a osmažená dozlatova
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý pepř
sůl velice opatrně
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso umeleme na masovém mlýnku, nejlépe dvakrát po sobě.

  2. V míse důkladně promícháme s tvarůžky, vejcem, hraškou, osmaženou cibulkou, česnekem a kořením a necháme půl hodiny uležet.

  3. Poté vytvarujeme karbanátky, které po obou stranách obalíme v hladké mouce a ve vyšší vrstvě oleje smažíme pozvolna do zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

Můžeme použít i jiný druh masa, buď vepřové, nebo mix vepřového a hovězího. Pokud použijeme libovější bůček,tak doporučuji dát tvarůžků v množství 100-150g. Když dáme víc, karbanátky se při smažení hodně přichytávají. Mám vyzkoušeno 🙂

Odkaz na Hraškuhttp://www.ceria.cz/index.php/hraska/produkt/3-hra…