
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 600 g mletého krůtího masa
- 200 g Olomouckých tvarůžků
- 150 g uvařených brambor
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 50 ml smetany 30%
- Solamyl na obalení
- sůl podle potřeby
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Tvarůžky dáme na cca 30 minut do mrazáku a poté je nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Na jemných slzičkách také nastrouháme brambory a mrkev. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, smetanu, mleté maso a nejlépe rukou vše promícháme.
Směs necháme 30 minut uležet. -
Podle potřeby přisolíme a vytvarujeme karbanátky. Dlaní je lehce zploštíme, z obou stran obalíme v solamylu a pozvolna opékáme v pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.
-
Příloha – podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Lehce zmražené tvarůžky se snadněji strouhají. Můžeme také struhadlo potřít olejem a sýry se nebudou při strouhání tolik lepit.
V receptech mám víc masovo-tvarůžkových směsí, přidávám je do podobných.
Kuchařka: Anna Kocikova