Karbanátky s patizonem

42
- reklama -

Suroviny
3 porce

30 dkg vepřového mletého masa (nebo směs)
1 vejce
10 dkg strouhaného Eidamu
půlka patizonu
1 menší cibule
sůl
pepř
sladká paprika
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme na hrubším („kedlubnovém“) struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme, můžeme (ale nemusíme) ji osmahnout na trošce oleje.

  3. Vše smícháme, okořeníme a osolíme dle chuti, pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.

  4. Tvoříme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a smažíme, nejlépe ve fritéze.

    Příloha: bramborová kaše, případně brambory a obloha: nasekaná okurka, cibule, hořčice a kečup.

Poznámka od kuchařky

Lze obalit i v klasickém trojobalu jako řízek.