
- reklama -
Suroviny
2 kg, 10 velkých porcí
- 500 g mletého hovězího masa 18% tuku
- 500 g mletého maso mix 18% tuku
- 300 g cibule nakrájené na drobno
- 500 g kedlubny, nastrouhané na jemné nudličky
- 4 celá vejce
- Ochucení:
- česnek
- sůl
- pepř
- worcester
- tekuté koření Magi
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme a pečlivě prohněteme. Vytvoříme karbanátky, které upečeme na kontaktním grilu nebo v troubě.
-
Je také možno je obalit jen ve strouhance, usmažit ve friťáku a pečlivě osušit kuchyňskou utěrkou. Ale potom musíme počítat s navýšením tuku o cca 3 g, sacharidů o cca 5 g (celkem150 kJ).
Poznámka od kuchařky
1 porce 200g (za syrova):
energie 1233 kJ, tuky 20,5 g, bílkoviny 24,6 g, sacharidy 6,6 g, vláknina 2,1 g
Kuchařka: Hana Lounova









