![Karbanátky plněné špenátem_5ff971a8701d2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/karbanatky-plnene-spenatem_5ff971a860ab4.jpeg)
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 balení špenátu (jemného, ne listového)
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1/4 hrnečku mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kg mletého masa
- pepř
- sůl
- majoránka
- 2 vejce
- trochu strouhanky či mouky do karbanátků
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, na jemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Pro tuto přípravu je potřeba špenát hustší konzistence.
-
Pak si připravíme těsto jako na karbanátky, tj. mleté maso, vejce, mouku, či strouhanku, příp. Solamyl, trošku studené vody, mletý pepř, sůl, špetku majoránky, příp. malinko muškátového ořechu.
-
Uděláme placičku, navrch dáme trochu špenátu, přikryjeme druhou placičkou a spojíme, aby špenát nevytékal. Děláme buď karbanátky nebo šišky jako na čevabčiči. Dáme opéci na tuk. Podáváme s bramborovou kaší, brambory a zeleninovou oblohou.
Kuchařka: Roxana