Karbanátky

104
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg mletého masa (smíchané vepřové a hovězí)
1-2 cibule
2 stroužky česneku
2-3 vejce
sůl
pepř
2-3 lžíce majoránky sušené (rozdrtit mezi dlaněmi)
4 lžíce nasekané naťové petžele/kudrnky
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme maso s vejci, bylinkami a pepřem. Přidáme prolisovaný česnek a osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme a opražíme v pánvi na oleji do měkka, poté ji přidáme k syrové směsi a zamícháme.

  3. Tvoříme karbanátky a lehce je poprášíme strouhankou. Opečeme v pánvi na oleji případně na grilu.

Poznámka od kuchařky

Masovou směs neuchovávejte a spotřebujte ji hned. Cibuli je nutné předem opéct do měkka – pokud to neuděláte a dáte tam cibuli syrovou, karbanátky změní svou chuť. Vím, že je mnoho receptů na karbanátky, nicméně tento nám přijde nejlahodnější a přitom je tak jednoduchý.