- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg mletého masa (smíchané vepřové a hovězí)
- 1-2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2-3 vejce
- sůl
- pepř
- 2-3 lžíce majoránky sušené (rozdrtit mezi dlaněmi)
- 4 lžíce nasekané naťové petžele/kudrnky
- olej
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Smícháme maso s vejci, bylinkami a pepřem. Přidáme prolisovaný česnek a osolíme.
-
Cibuli nakrájíme a opražíme v pánvi na oleji do měkka, poté ji přidáme k syrové směsi a zamícháme.
-
Tvoříme karbanátky a lehce je poprášíme strouhankou. Opečeme v pánvi na oleji případně na grilu.
Poznámka od kuchařky
Masovou směs neuchovávejte a spotřebujte ji hned. Cibuli je nutné předem opéct do měkka – pokud to neuděláte a dáte tam cibuli syrovou, karbanátky změní svou chuť. Vím, že je mnoho receptů na karbanátky, nicméně tento nám přijde nejlahodnější a přitom je tak jednoduchý.
Kuchař: Vyborna