
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g nastrouhaného měkkého salámu(byl gothaj)
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýra(byl eidam, může být i niva)
- 3 plátky prosciutto nebo anglické slaniny i jiné slaniny co je doma
- 1 vejce
- petrželka nebo pažitka
- strouhanka dle potřeby
- olej na smažení
- sůl není ani třeba jen kdo chce přisolí
Postup přípravy receptu
-
Salám i sýr nastrouháme na větší slzičky, přidáme pršut nakrájený nadrobno, nasekanou petrželku, dáme vajíčko a promícháme. Podle konzistence hmoty přidáváme strouhanku, uděláme koule, které obalíme ve strouhance tak, že dlaní rozmáčkneme kouli ve strouhance na placku z obou stran – vzniknou takové karbanátky, které na oleji osmažíme,
Poznámka od kuchařky
Uklízela jsem ledničku, samé zbytky salámu, sýra, pršutu, tak co s tím-právě toto mě napadlo a chutnalo i se šťouchanými bramborami, může být bramborová kaše, nebo uvařené brambory a můžeme dát třeba tatarskou omáčku, rajčata ap. Z předešlého dne mi zbyly dvě obalená kuřecí křídla, tak jsem je osmažila také a byl oběd jako víno.
Kuchařka: Bibinka