Karamelový likér – „Baileys“

283
- reklama -

Suroviny
20 porcí

1 plechovka Salko
1 plechovka kondenzovaného neslazeného mléka
4 dl mléka
1 vanilkový nebo mandlový pudink
0,5 litru rumu

Postup přípravy receptu

  1. Svaříš 1 plechovku Salka (zavřenou), asi 2 hodiny pomalu, mezitím ve 4 dl mléka uvaříš pudink (mandlový nebo vanilkový). Po vychladnutí obojího to dáš do šlehače nebo mixeru, přiliješ 1 plechovku kondenzovaného mléka, rozšleháš nebo rozmixuješ a pak pomalu zašleháváš 0,5 litru rumu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak už jen přecedíš do čistě vymytých lahví (nejlépe v myčce, aby byly hodně vyhřáté a skoro sterilizované) a je hotovo. Podáváme chlazené.