![Karamelové točené špičky_5ff7cccf2986b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/karamelove-tocene-spicky_5ff7cccf1ac61.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g Lando (máslo)
- 2 ks žloutek
- karamelové aroma
- Krém:
- lžička rumu
- salko karamelové
- 200 g másla
- Cukrová poleva:
- 100 g cukr
- 1 lžíce horké vody
Postup přípravy receptu
-
Zpracuji vše na těsto, rozválím a vykrajuji kolečka. Peču je na 180 °C cca 5 minut do zrůžovění.
-
Salko vyliju do hrnce přímo z konzervy, nakrájím máslo, přidám rum a směs povařím tak, aby se máslo se salkem spojilo.
-
Poté krém nechám trochu ztuhnout, aby nebyl řídký, ale šel vpravit do zdobícího sáčku.
-
Vychladlá kolečka zdobím pomocí ustřiženého sáčku, který naplním krémem.
-
Nechám špičky ztuhnout a mezitím si připravím cukrovou polevu, povařím cukr s vodou až bude hustá konzistence, nechám trochu vychladnout a polévám špičky. Poté je dám zcela ztuhnout do chladu.
Kuchařka: Marri