
Suroviny
Pro 6-8 osob
- 1 slazené kondenzované mléko Salko
- 2 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 750 ml mléka (zvlášť 250ml a zvlášť 500 ml)
- 300 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 350 g másla (zvlášť 150 g a 200 g)
- 2x BeBe sušenky
- 1 balení čokoládové polevy
Postup přípravy receptu
-
Salko uvaříme, buď 1 hodinu v tlakovém hrnci, nebo 2 hodiny v klasickém hrnci (celou plechovku).
-
Na spodní piškot umícháme vejce, krupicový cukr, prášek do pečiva, olej, 250 ml mléka, mouku a kakao a uděláme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a asi 20-30 minut pečeme podle trouby, raději vyzkoušíme špejlí.
-
Uvaříme náplň:
500 ml mléka smícháme s oběma pudinky, dvěma vanilkovými cukry a 150 g másla a vaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink nalijeme na částečně vychladlé těsto. Na něj naskládáme sušenky BeBe a necháme aspoň hodinu ztuhnout. -
Krém: Vychlazené Salko vyšleháme s 200 g másla. Namažeme na sušenky a polijeme čokoládovou polevou, popřípadě můžeme čokoládou jen posypat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Magazín Albert-leden 2010