
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 6 žloutků
- 20 dkg moučkového cukru
- 20 dkg lískových ořechů
- 6 lžic strouhanky
- 3/4 balíčku kypřícího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1 Salko
- 1 máslo
- dortové oplatky
- 4 bílky
- čokoláda na vaření
- ořechy (nebo mandle na ozdobu)
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe den předem uvařit Salko 1 a 1/2 hodiny v polovině času obrátit. Žloutky utřeme s cukrem dohladka. Přidáme ořechy, strouhanku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Vše vyšleháme. Nakonec vmícháme sníh.
-
Na dno pekáče dáme dortové oplatky. Boky vymažeme a vysypeme moukou. Na oplatky vylijeme hmotu a pečeme při teplotě 180°C asi 20 minut.
-
Necháme vychladnout. Utřeme máslo a předem uvařené a vychladlé Salko. Krém namažeme na vychladlý korpus. Posypeme sekanými ořechy (mandlemi) a cikcak postříkáme čokoládou.
Kuchař: Dooga