
- reklama -
Suroviny
14 pusinek
- 50 g bile cokolady
- 10 g masla
- 50 g drcenych liskovych orisku (ne mlete)
- 50 g karamel (Salko ktere si dopredu uvarime ve vodni lazni asi 2 hod. a nechame vychladnout)
- 14 ks celych liskovych orisku
- 100 g horke cokolady na vareni
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázní rozpustíme bílou čokoládu s máslem.
-
Mezitím v misce smícháme sekané oříšky s karamelem a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
-
Dáme na 15 minut do mrazáku ztuhnout.
-
Pak si vytvoříme malé kuličky (14 pusinek), na které posadíme celý lískový oříšek a dáme opět do mrazáku na 30 minut ztuhnout.
-
Mezitím si rozpustíme ve vodní lázní horkou čokoládu a pak pomoci vidličky namáčíme pusinky do čokolády.
-
Dáme na pečicí papír ztuhnout.
Kuchařka: marty73









