Karamelová šlehačka 1

71
- reklama -

Suroviny

50 g cukr krupice
40 g smetana ke šlehání (do karamelu)
150 g smetana ke šlehání (do náplně)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Do vřelého karamelu opatrně zamícháme horkou smetanu určenou do karamelu. Na mírném ohni povaříme do rozpuštění karamelu.

  2. Necháme vychladnout a pak vychladíme v lednici. Smetanu určenou do náplně vyšleháme do tuha. Malou část šlehačky rozmícháme s vychlazeným karamelem a následně se zbytkem pevné šlehačky. Používá se např. do tradičních větrníků.

Poznámka od kuchařky

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…