Suroviny
- 50 g cukr krupice
- 40 g smetana ke šlehání (do karamelu)
- 150 g smetana ke šlehání (do náplně)
Postup přípravy receptu
-
Cukr necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Do vřelého karamelu opatrně zamícháme horkou smetanu určenou do karamelu. Na mírném ohni povaříme do rozpuštění karamelu.
-
Necháme vychladnout a pak vychladíme v lednici. Smetanu určenou do náplně vyšleháme do tuha. Malou část šlehačky rozmícháme s vychlazeným karamelem a následně se zbytkem pevné šlehačky. Používá se např. do tradičních větrníků.
Poznámka od kuchařky
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…