- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřové plece
- 200 g italského suchého salámu
- 3 lžíce krystalového cukru
- 3 lžíve sójové omáčky
- 300 ml masového vývaru
- 4 neoloupané stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a společně s drobně nakrájeným salámem opečeme na oleji ze všech stran dozlatova (nejlépe na teflovovém povrchu). Přisypeme cukr a mícháme, až začne karamelizovat.
-
Přidáme sójovou omáčku a neoloupaný česnek, zalijeme vývarem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C.
-
Pečeme asi hodinu, potom šťávu zahustíme moukou, rozšlehanou ve vodě, vrátíme do trouby a 15 minut provaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuchařka: Eliza