Suroviny
- 4 uvařené červené řepy (velikost pomeranče)
- 4 velké cibule
- 5 PL třtinového cukru
- 4 PL octa balsamico
- 3 větší snítky tymiánu
- sůl
- pepř
- (kdo má rád pikantní, může přidat chilli papričku nebo chilli pastu)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou.
-
Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí. Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C.
-
Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.
Poznámka od kuchařky
Takto připravenou směs můžete použít teplou i studenou třeba k sýrům, masu nebo do burgerů.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/