Karamelizovaná řepa s cibulí

55
- reklama -

Suroviny

4 uvařené červené řepy (velikost pomeranče)
4 velké cibule
5 PL třtinového cukru
4 PL octa balsamico
3 větší snítky tymiánu
sůl
pepř
(kdo má rád pikantní, může přidat chilli papričku nebo chilli pastu)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí. Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C.

  3. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.

Poznámka od kuchařky

Takto připravenou směs můžete použít teplou i studenou třeba k sýrům, masu nebo do burgerů.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/