
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 větší jablko
- mletá skořice
- 1 lžíce hnědého cukru
- máslo
- plátky mandlí
- citronová šťáva (podle chuti)
- —
- 2 plátky bílého toustového chleba
- 1 vejce
- cca 3-4 lžíce smetany nebo mléka
- 1 lžička vanilkového cukru
- strouhaný kokos na obalení
- máslo+kapka oleje na opečení
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb rozkrájíme na trojúhelníky. Rozšleháme vejce s cukrem a smetanou. Chleba namočíme a obalíme v kokosu. Usmažíme na másle s olejem dozlatova.
-
Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubší plátky. V pánvičce rozpustíme kousek másla a přidáme cukr se skořicí. Mícháme na mírném plameni a přidáme jablka s mandlemi.
-
Lehce promícháváme a necháme jablka zkaramelizovat, až budou krásně obalená karamelem. Jablka pokapeme citronem a podáváme teplé s kokosovými tousty ozdobené mátou.
Kuchařka: mika59









