Kapustový salát se slaninou, nivou a cizrnou

88
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g kapusty – nasekané
1 lžíce olivového oleje
120 g anglické slaniny – opečené
120 g Nivy – rozdrobené
260 g cizrny (konzerva 310 g)
8 cherry rajčátek – přepůlených
Na zálivku:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžičky medu
1 lžička dijonské hořčice
1 šalotka – nakrájená nadrobno

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme.Opečenou anglickou slaninu nakrájíme na kousky, Nivu rozdrobíme. Vše promícháme a přidáme lžíci oleje.

  2. Smícháme všechny ingredience na zálivku a zalijeme jí směs zeleniny se slaninou a Nivou. Dobře promícháme a dáme do umělohmotného boxu, necháme odležet 8 hodin v ledničce.

Poznámka od kuchařky

Salát, který máte hotový za patnáct minut, má přece jen háček – měl by počkat na vás v ledničce aspoň osm hodin. Ale stojí zato si počkat. Recept také najdete na http://www.mojetara.cz/recipe/kapustovy-salat-se-s…