
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g kapusty – nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 120 g anglické slaniny – opečené
- 120 g Nivy – rozdrobené
- 260 g cizrny (konzerva 310 g)
- 8 cherry rajčátek – přepůlených
- Na zálivku:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 šalotka – nakrájená nadrobno
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme.Opečenou anglickou slaninu nakrájíme na kousky, Nivu rozdrobíme. Vše promícháme a přidáme lžíci oleje.
-
Smícháme všechny ingredience na zálivku a zalijeme jí směs zeleniny se slaninou a Nivou. Dobře promícháme a dáme do umělohmotného boxu, necháme odležet 8 hodin v ledničce.
Poznámka od kuchařky
Salát, který máte hotový za patnáct minut, má přece jen háček – měl by počkat na vás v ledničce aspoň osm hodin. Ale stojí zato si počkat. Recept také najdete na http://www.mojetara.cz/recipe/kapustovy-salat-se-s…
Kuchař: mojetara









