
- reklama -
Suroviny
- 3 dkg másla
- 8 dkg strouhané housky
- 2 vejce
- 1 kapustu
- 3 lžíce kyselé smetany
- sůl
- pepř
- zelenou petržel
- 5 dkg uzeného masa nebo uzeniny (na posypání máslo a strouhanku)
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou kapustu rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě a jemně usekáme.
-
V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme polovinu smetanou nebo mlékem provlhčené žemle, kapustu, sůl a nakonec sníh ze dvou bílků.
-
Puddingovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhanou houskou, polovinu směsi do ni vlijeme, posypeme uzeným masem nebo uzeninou a doplníme zbytkem směsi. Formu přikryjeme víčkem a vaříme v páře ¾ hodiny. Ztuhlý pudding vyklopíme na mísu a posypeme strouhanou smaženou houskou.
-
Podáváme s opečenými brambory. Chutná výborně.
Kuchař: fb.lib