
- reklama -
Suroviny
- ½ kapusty
- 250 g uzené slaniny
- 3 brambory
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru, nebo vody se zeleninovým gelovým bujonem
- sůl
- bílý pepř
- olej
- 50 ml smetany
Postup přípravy receptu
-
Kapustu opereme a nakrájíme na nudličky, mrkev na hranolky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a česnek prolisujeme.
-
Slaninu jen krátce osmažíme na lžíci oleje a dáme zatím bokem.
-
Hrst kapusty a trochu mrkve dáme povařit cca 5 minut do osolené vody a rychle přendáme do studené vody, abychom zachovali barvu a zatím odložíme.
-
Na 2 lžících oleje osmažíme cibuli jen do sklovita, přidáme mrkev, česnek, brambory, zbytek kapusty, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
-
Rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme smetanu a necháme chvíli ještě provařit.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem. -
Hotovou polévku servírujeme s osmaženou slaninou a ozdobíme povařenou kapustou s mrkví.
Kuchařka: medanek









