
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1kg hovězího mletého masa
- pepř
- sůl
- harissa
- dijonská hořčice
- 3 stroužky česneku
- 1 (100g) konzerva tomates
- 3 bobkové listy
- 1 kulička nového koření
- 1 kulička jalovce
- 10 kuliček pepře
- tagliatelle
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, Harissu, Dijonskou hořčici. Kapustě otrháme listy, vykrojíme košťál. Dáme spařit do vroucí osolené vody na 5 minut. Jak jsou listy spařené, okamžitě je dáme do studené vody, aby neztratily barvu. Maso zabalíme do listů.
-
Do pekáčku nalijeme konzervu tomates, kousky rajčat a přidáme bobkový list, nové koření, jalovec a pepř. Závitky položíme do pekáčku a dáme péct na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Nepoužívejte první listy z kapusty, jsou tvrdé. Omáčku si můžete zahustit, já jsem nezahušťoval.
Kuchař: Drahos z kamene









