
- reklama -
Suroviny
- Ragú:
- 1 cibule
- 20 g másla
- 150 ml mléka
- 200 ml kuřecího vývaru nebo vody
- Drcený kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 g hlávkové kapusty
- 120 g šunky (vcelku)
- Bramborové placky:
- 350 g oloupaných brambor
- Oříšek másla
- 1 vejce
- Muškátový oříšek
- Sůl
- Olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme, vložíme do horké osolené vody a uvaříme doměkka.
-
Poté rozšťoucháme a odstavíme.
-
Cibuli nakrájíme na větší kusy. Máslo rozehřejeme v kastrolu a vložíme na něj cibuli, kterou necháme zpěnit. Poté přimícháme lžíci mouky. Zalijeme mlékem a mícháme.
-
Když směs začne houstnout, přilijeme vodu nebo vývar.
-
Kapustu nakrájíme na kostky (asi 2 cm). Do kastrolu přidáme kapustu, špetku drceného kmínu, osolíme a promícháme. Přiklopíme a dusíme 20 minut. Občas ragú promícháme, případně dosolíme. Můžeme zjemnit smetanou.
-
Rozšťouchané brambory promícháme s vejcem, špetkou muškátového oříšku a dosolíme.
-
Poté tvoříme placky, které dozlatova opékáme na oleji
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz









