Kapustové lívanečky

78
- reklama -

Suroviny

1/2 menší kapusty
1 vejce
250 ml mléka
sůl
pepř
mletý kmín
2 stroužky česneku
asi 120 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu přepůlíme a uvaříme v lehce slané vodě skoro doměkka. Vyjmeme ji a necháme vychladnout. Pak vymačkáme přebytečnou vodu a kapustu nakrájíme nadrobno.

  2. Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přimícháme mouku s kypřícím práškem, připravenou kapustu, utřený česnek, sůl a koření. Těsto je dost řídké, podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky.

  3. V lívanečníku rozehřejeme olej, vkládáme po dvou lžících těsta a lívanečky pečeme dozlatova.
    Podáváme buď samotné, třeba jen se zeleninou nebo můžeme doplnit nějakým dipem.

Poznámka od kuchařky

Je to rychlé a takto můžeme spotřebovat zbytek kapusty, když už nevíme, co s ním :o)