Suroviny
- 1 hlávka kapusty
- 600 g míchaného mletého masa
- 200 g anglické slaniny
- 200 g strouhaného Eidamu nebo Parmezánu
- 2 cibule
- lisovaný česnek
- 1 lžíce sádla
- 1 vejce
- 3 lžičky červené papriky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kapustu rozebereme na listy a spaříme v hrnci s vařící vodou, pak necháme okapat. Jednu cibuli si pokrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném sádle a dáme k mletému masu.
-
Přidáme ještě vejce,druhou pokrájenou cibuli, červenou papriku, česnek, pepř a osolíme. Dno i strany pekáčku vyložíme plátky anglické slaniny, na ní poklademe vrstvu kapustových listů, můžeme dát ještě česnek a posypeme částí strouhaného sýra a dál rozprostřeme polovinu mletého masa.
-
Vrstvy uděláme dvě, končíme vrstvou kapusty, na kterou dáme poslední plátky anglické slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Dělávám k nim bramborovou kaši, nebo brambory v jakékoliv podobě. Česneku dávám hodně, je to s masem a kapustou velmi dobrá kombinace.
Zdroj: Recept mám léta vystřižený z jakéhosi časopisu.