Suroviny
1 porce
- jedno kuřecí stehno
- asi čtvrt kapusty
- 1/2 menší cibule
- lžička olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- lžička sladké mleté papriky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a česnek nakrájený na plátky.
-
Osolíme, okmínujeme, opepříme a chvíli restujeme.
-
Pak podlijeme troškou vody a vložíme stehno zbavené kůže, osolené a potřené červenou paprikou.
-
Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec.
-
Vaříme asi 15 minut. Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c…, bohužel, nikde neměli cuketu. Tak jsem se dívala, co mám a našla kus kapusty a říkala jsem si, že když je dobré hovězí v kapustě, proč ne kuře? bylo to moc dobré, akorát brambory byly snad krmné, nebo co, že se rozvařily, tak jsem je pomačkala. Kdo chce, může si kapustu zahustit trochou hladké mouky, mi to stačilo tak.