Kapustové kuře „Remčula“

39
- reklama -

Suroviny
1 porce

jedno kuřecí stehno
asi čtvrt kapusty
1/2 menší cibule
lžička olivového oleje
5 stroužků česneku
sůl
pepř
kmín
lžička sladké mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a česnek nakrájený na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, okmínujeme, opepříme a chvíli restujeme.

  3. Pak podlijeme troškou vody a vložíme stehno zbavené kůže, osolené a potřené červenou paprikou.

  4. Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec.

  5. Vaříme asi 15 minut. Podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla dělat http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c…, bohužel, nikde neměli cuketu. Tak jsem se dívala, co mám a našla kus kapusty a říkala jsem si, že když je dobré hovězí v kapustě, proč ne kuře? bylo to moc dobré, akorát brambory byly snad krmné, nebo co, že se rozvařily, tak jsem je pomačkala. Kdo chce, může si kapustu zahustit trochou hladké mouky, mi to stačilo tak.