
Suroviny
15 ks o průměru cca 6cm
- 600 g růžičkové kapusty
- 250 g sýra typu Eidam
- 200 g uvařeného kuskusu
- 1 hrst drobně nakrájené lahůdkové cibulky
- 3 lžíce škrobu Solamyl
- 1 vejce
- 4 prolisované stroužky česneku podle chuti i více
- sůl
- pepř podle potřeby
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5 minut povařit do osolené vody.
-
Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.
-
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10 minut odpočinout.
-
Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.
-
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy nebo s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Místo kuskusu můžeme použít uvařenou rýži nebo bulgur.









