Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem

68
- reklama -

Suroviny
15 ks o průměru cca 6cm

600 g růžičkové kapusty
250 g sýra typu Eidam
200 g uvařeného kuskusu
1 hrst drobně nakrájené lahůdkové cibulky
3 lžíce škrobu Solamyl
1 vejce
4 prolisované stroužky česneku podle chuti i více
sůl
pepř podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5 minut povařit do osolené vody.

  2. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.

  3. Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10 minut odpočinout.

  4. Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.

  5. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy nebo s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Místo kuskusu můžeme použít uvařenou rýži nebo bulgur.