
Suroviny
- 3/4 hrnku quinoy
- 1,5 hrnku vývaru
- 1 malá hlávka kapusty (případně necelá střední až větší hlávka)
- 70 g sýru Provolone
- 2 vejce
- 3 polévkové lžíce kukuřičné mouky
- 1 mrkev
- 2 hrsti nakrájeného pórku
- 4-5 stroužků česneku (podle síly)
- hrst nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Quinou jsem nechala na deset minut odstát ve vodě. Pro jistotu jsem ji aspoň na třikrát proprala. Zalila jsem ji vývarem a dala vařit, dokud se veškerá tekutina nevsákla a nevyvařila.
-
Větší část kapusty jsem dala na 10 minut vařit do horké osolené vody, zbytek jsem pokrájela na jemno (možno nastrouhat). Uvařenou kapustu jsem zcedila, vymačkala z ní přebytečnou vodu a pokrájela na drobno.
-
V míse jsem pak smíchala kapustu uvařenou, syrovou, pórek, na jemno strouhanou mrkev, vejce, mouku, prolisovaný česnek, strouhaný sýr, uvařenou quinou, petrželku, přidala jsem spoustu pepře, protože ho mám ráda, a pokud je třeba, dá se dochutit ještě trochou soli. Vše jsem smíchala. Na plech vyložený pečícím papírem, který jsem potřela troškou olivového oleje, jsem pokládala uhnětené placičky.
-
Karbanátky jsem pekla cca 10-15 minut z každé strany. Zhruba v půlce pečení jsem je otočila.
-
Krom přílohy jsem je servírovala s čerstvou rukolou. Z tohoto množství se mi podařilo udělat cca 14 středních karbanátků, když budou větší, bude jich méně, když budou menší, bude jich více.