
Suroviny
9 karbanátků-2 porce
- listy z půlky hlávky kapusty
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 2 hrsti ovesných vloček
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- olivový olej na pokapání před pečením
- Dip:
- bílý jogurt
- 1/3 salátové okurky
- česnek
- sů
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
-
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou mrkev.
-
V misce rozmícháme vajíčko s jogurtem, přidáme nakrájené uvařené listy kapusty, cibulku s mrkví a ovesné vločky. Zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Tuto směs necháme uležet (nejlépe přes noc v lednici). -
Rukama tvoříme karbanátky na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem.
-
Pečeme na 180°C asi 30 minut.
-
Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem- v bílém jogurtu (co nám zbyl po přípravě karbanátků) zamícháme oloupanou a jemně nastrouhanou okurku, pro dospělé dochutíme solí a pepřem a rozetřeným česnekem.
Poznámka od kuchařky
Ideální pro děti od věku dle zavedení surovin (syn měl 14 m) – jen bez soli a pepře.









