- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 kg kapusty
- 1 velká cibule
- 3 žemle
- nízkotučné mléko na namočení žemle
- 3 vejce
- pepř
- sůl
- strouhanka
- neslazené kukuřičné lupínky
Postup přípravy receptu
-
Kapustu uvaříme a rozemeleme. Žemli nakrájíme a namočíme v mléce. Cibuli nakrájíme nadrobno a nasucho orestujeme na teflonové pánvi.
-
Ze žemle vymačkáme přebytečné mléko a smícháme s kapustou, kořením, vejcem a cibulkou. 5. Pokud je směs řídká, můžeme přidat trochu strouhanky.
-
Ze směsi vytvoříme karbanátky, obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích a pečeme v troubě na pečícím papíře dozlatova.
Kuchařka: Kocmax