- reklama -
Suroviny
- 1 menší kapusta
- 2 kostky droždí
- 100 ml mléka
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- trochu másla
- strouhanka
- majoránka
- 1 vejce
- špetka drceného kmínu
- sůl
- 1,5 l vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
-
Na másle si zesklovatíme nakrájenou větší cibuli, přidáme mírně orestovat na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem nebo vodou.
-
V kastrůlku si zesklovatíme na jemno nakrájenou malou cibuli, rozdrobíme na ni droždí, přilijeme mléko a necháme zcela rozpustit.
-
Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, provaříme a odstavíme.
-
Do hmoty rozmícháme důkladně vajíčko a jakmile směs trochu zchladne, přisypeme tolik strouhanky, aby se nám při tvarování knedlíčků hmota nerozpadala a nelepila na ruce.
-
Knedlíčky vkládáme do vroucí polévky a ještě cca 5 minut prováříme.
-
Polévku můžeme trochu zahustit světlou máslovou jíškou.
Kuchařka: 1974andrea