Kapustová s drožďovými knedlíčky

36
- reklama -

Suroviny

1 menší kapusta
2 kostky droždí
100 ml mléka
2 cibule
2 stroužky česneku
trochu másla
strouhanka
majoránka
1 vejce
špetka drceného kmínu
sůl
1,5 l vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si zesklovatíme nakrájenou větší cibuli, přidáme mírně orestovat na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem nebo vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku si zesklovatíme na jemno nakrájenou malou cibuli, rozdrobíme na ni droždí, přilijeme mléko a necháme zcela rozpustit.

  3. Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, provaříme a odstavíme.

  4. Do hmoty rozmícháme důkladně vajíčko a jakmile směs trochu zchladne, přisypeme tolik strouhanky, aby se nám při tvarování knedlíčků hmota nerozpadala a nelepila na ruce.

  5. Knedlíčky vkládáme do vroucí polévky a ještě cca 5 minut prováříme.

  6. Polévku můžeme trochu zahustit světlou máslovou jíškou.