- reklama -
Suroviny
- 1/4 kapusty (světlé listy bez košťálů)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku (omáčky)
- 1 lžíce hořčice
- 1-2 lžíce dobrého kečupu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce kaparů (nemusí být)
- 2 lžičky mleté papriky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- máslo nebo olej
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na co nejmenší kousky, cibuli, kapary a česnek nadrobno. Na tuku orestujeme polovinu cibule a česnek. Přidáme kmín, kapustu a malinko podlijeme. Dusíme téměř doměkka a do odpaření tekutiny.
-
Přidáme protlak nebo omáčku, papriky a minutku mícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do studené směsi zamícháme zbytek cibule, hořčici a dochutíme zbytkem surovin.
Podáváme s topinkami.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin je orientační. Chutě máme každý jiné a nebojte se pomazánku udělat pikantnější. Pomazánka je moc dobrá, třeba jen s pečivem.
Kuchařka: mika59