- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g zmrazené kapusty
- 80 g droždí
- 50 g másla
- menší cibule
- 3 vejce
- česnek
- pepř
- několik lžic mléka nebo vývaru
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, na ní rozdrobíme droždí a mícháme. Když se droždí rozpustí a začne vonět, podlijeme několika lžícemi mléka, nebo vývaru.
-
Přidáme jemně krájenou kapustu podušenou se stroužkem česneku.
-
Pomazánku osolíme, opepříme a nakonec vmícháme vejce.
-
Kapustovou pomazánku mažeme na krajíčky chleba a výborně se také hodí jako nádivka do slaných palačinek.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Vaří šéfkuchař
Kuchařka: HankaPu