Kapustová pomazánka

85
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g zmrazené kapusty
80 g droždí
50 g másla
menší cibule
3 vejce
česnek
pepř
několik lžic mléka nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, na ní rozdrobíme droždí a mícháme. Když se droždí rozpustí a začne vonět, podlijeme několika lžícemi mléka, nebo vývaru.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme jemně krájenou kapustu podušenou se stroužkem česneku.

  3. Pomazánku osolíme, opepříme a nakonec vmícháme vejce.

  4. Kapustovou pomazánku mažeme na krajíčky chleba a výborně se také hodí jako nádivka do slaných palačinek.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Vaří šéfkuchař