
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- cca 300 g kapusty
- 100 g anglické slaniny nebo Váhalovy…
- máslo nebo olej
- 2 stroužky česneku
- 30 g hladké mouky
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř mletý
- cca 1 l vývaru
- pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla nebo trošce oleje osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu. Pokud je hodně prorostlá, budeme tuku potřebovat minimálně.
-
Na osmaženou slaninu přidáme pokrájenou kapustu a smažíme do povadnutí. Ke konci smažení přidáme rozvonět i nasekaný česnek s muškátovým květem, zaprášíme moukou, ještě krátce osmažíme a zalijeme vývarem (3/4 – 1 litr, podle požadované hustoty polévky).
-
Během vaření do změknutí kapusty polévku osolíme a opepříme dle chuti. Na talíři dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami dle chuti.
Kuchař: recepty73