
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky menší kapusty
- asi 50 g másla
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- lžička uzené papriky
- 2-3 rajčata
- zakysaná smetana podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Kapustu rozebereme na listy, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody, hned vypneme, zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut spařit. Pak vyjmeme (vývar nevyléváme), necháme okapat, vyřízneme silná žebra a nakrájíme na širší nudle.
-
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme nakrájenou kapustu, zasypeme paprikou, trochu orestujeme společně, zalijeme trochou studené vody, aby se nám dobře rozmíchala mouka.
-
Pak přidáme rajčata, postupně podle potřeby vývar z kapusty, dosolíme a opepříme a povaříme maximálně 15 minut, aby kapusta neztratila pěknou barvu. Na talíři doplníme zakysanou smetanou a podáváme s bílým pečivem.
Kuchařka: zizala