
- reklama -
Suroviny
- 1 cibule
- 2 kostky zeleninového bujonu
- 1 malá hlávka kapusty
- 1 mrkev
- olej
- Na knedlíčky:
- 20 dkg mletého vepřového masa
- 1 vejce
- sůl
- 1 polévková lžíce Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na jemná kolečka nakrájenou mrkev.
-
Rozdrobíme dvě kostky zeleninového bujonu a zalijeme horkou vodou cca 2-3 litry a necháme provařit.
-
Za občasného míchání přidáme na jemné proužky nakrájenou kapustu a vaříme na mírném ohni do změknutí.
-
Na závěr do polévky vložíme masové knedlíčky ve tvaru buďto noků nebo kulatých knedlíčků.
-
Noky vytvoříme za pomoci dvou lžiček a klasické knedlíčky za pomoci vlastních mokrých rukou. Polévku nezahušťujeme. Dochutíme takto vzniklou výborně chutnající polévku dle potřeby ještě solí a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Asi nic nového, ale proč to sem nevložit – 1000 lidí 1000 chutí a postupů.
Kuchař: Colombo65