Kapustová polévka – portugalská inspirace

73
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g pikantní klobásy
200 g kapustových listů
800 ml kuřecího vývaru
300 ml vody
2 stroužky česneku
1 zelená pálivá paprika
1 mrkev
1 cibuli
1/2 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
majoránka
hrst dlouhozrnné rýže

Postup přípravy receptu

  1. Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme nakrájenou pálivou papriku. A ještě přidáme nadrobno nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme na kousky nakrájenou (a třeba natrhanou) kapustu (listy napřed zbavíme košťálových žil). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti a zalijeme vodou.

  3. Vše dobře promícháme a přivedeme opět k varu. Ještě přidáme rýži. Zakryjeme. Teplotu snížíme na mírný stupeň, vaříme (dusíme) 15 minut, aby změkla rýže.

Poznámka od kuchařky

Krok za krokem na pánvi a s kastrolem na http://www.mojetara.cz/recipe/kapustova-polevka-po…