- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g pikantní klobásy
- 200 g kapustových listů
- 800 ml kuřecího vývaru
- 300 ml vody
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená pálivá paprika
- 1 mrkev
- 1 cibuli
- 1/2 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- pepř
- majoránka
- hrst dlouhozrnné rýže
Postup přípravy receptu
-
Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme nakrájenou pálivou papriku. A ještě přidáme nadrobno nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
Přidáme na kousky nakrájenou (a třeba natrhanou) kapustu (listy napřed zbavíme košťálových žil). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti a zalijeme vodou.
-
Vše dobře promícháme a přivedeme opět k varu. Ještě přidáme rýži. Zakryjeme. Teplotu snížíme na mírný stupeň, vaříme (dusíme) 15 minut, aby změkla rýže.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem na pánvi a s kastrolem na http://www.mojetara.cz/recipe/kapustova-polevka-po…
Kuchař: mojetara