- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800-1000 g růžičkové kapusty
- 150 g jadelu
- 150 g moravského uzeného
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko
- olej
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme.
-
V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem (asi 250 ml).
-
Vsypeme nahrubo nastrouhaný jadel, promícháme a přidáme kapustičky. Za častého míchání (opatrného,abychom neponičili tvar kapusty ) necháme probublávat ještě 10-12 minut. Je-li potřeba, pokrm dosolíme. Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka od kuchařky
V prvních okamžicích po vsypání jadelu se začnou tvořit „slepence“ sýra. Ty se během doby přípravy ale zcela rozpustí.
Kuchařka: Eliza