Kapustičky v omáčce z jadelu

37
- reklama -

Suroviny
4 porce

800-1000 g růžičkové kapusty
150 g jadelu
150 g moravského uzeného
2 lžíce hladké mouky
mléko
olej
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem (asi 250 ml).

  3. Vsypeme nahrubo nastrouhaný jadel, promícháme a přidáme kapustičky. Za častého míchání (opatrného,abychom neponičili tvar kapusty ) necháme probublávat ještě 10-12 minut. Je-li potřeba, pokrm dosolíme. Podáváme s vařenými brambory.

Poznámka od kuchařky

V prvních okamžicích po vsypání jadelu se začnou tvořit „slepence“ sýra. Ty se během doby přípravy ale zcela rozpustí.