
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g růžičkové kapusty
- 20 g másla
- 100 g anglické slaniny (Emanuel používá Pancettu)
- 150 g parmezánu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě si uvaříme kapustičky – do poloměkka (nesmí být úplně uvařené, protože se budou tepelně upravovat dál).
-
Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme slaninu (pancettu) nakrájenou na kousky.
-
Přidáme kapustičky a lehce orestujeme všechno dohromady.
-
Do zapékací misky či na plech přendáme obsah pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby vyhřáté na 220°C asi na 8 minut. Je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Pan kuchař Emanuel užívá takto zapečené kapustičky jako přílohu ke kachně na pomerančích, ale myslím, že může být i zvlášť s bramborami jakkoliv upravenými, jako lehké jídlo. Nebo může být jako příloha k jinému jídlu. Rozhodně je to bašta. Vyzkoušejte. 🙂
Kuchařka: Suvicka