Kapustičky podle kuchaře Emanuela

110
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g růžičkové kapusty
20 g másla
100 g anglické slaniny (Emanuel používá Pancettu)
150 g parmezánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě si uvaříme kapustičky – do poloměkka (nesmí být úplně uvařené, protože se budou tepelně upravovat dál).

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme slaninu (pancettu) nakrájenou na kousky.

  3. Přidáme kapustičky a lehce orestujeme všechno dohromady.

  4. Do zapékací misky či na plech přendáme obsah pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby vyhřáté na 220°C asi na 8 minut. Je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Pan kuchař Emanuel užívá takto zapečené kapustičky jako přílohu ke kachně na pomerančích, ale myslím, že může být i zvlášť s bramborami jakkoliv upravenými, jako lehké jídlo. Nebo může být jako příloha k jinému jídlu. Rozhodně je to bašta. Vyzkoušejte. 🙂