
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g drůbežího masa
- 150 g růžičkové kapusty
- 2 lžíce strouhanky
- špetka muškátového květu
- pepř
- sůl
- 1 lžička olivového oleje
- kukuřičná strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, krátce povaříme a zchladíme ve studené vodě.
Maso omyjeme, osušíme a umeleme nebo rozmixujeme. -
V misce smícháme maso se strouhankou a přidáme olivový olej. Směs osolíme, ochutíme pepřem, muškátovým květem a vše promícháme.
-
Vychladlé kapustičky mokrýma rukama obalíme masovou směsí.
Koule pak obalíme ještě v kukuřičné strouhance. Obalené rozmístíme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 190°C péct 25 minut. -
Podáváme s bramborami nebo kaší a zeleninovým salátem.
Kuchařka: Marie Svarcova