Suroviny
- 1 větší kapusta
- 500 g mletého vepřového masa (plec)
- 1 cibule
- 2-3 PL oleje
- 4-5 stroužků česneku
- pepř
- majoránka
- mletá sladká paprika
- sůl
- 1 čerstvá paprika
- 1 rajče
- 200 ml bulguru
- voda
- 400 g zakysané smetany
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho – cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime a kel mierne posekáme.
-
Na oleji speníme cibuľu, po chvíli pridáme mleté mäso, premiešavame, oddeľujem hrudky mäsa od seba, kým nezbelie. Zasypeme paprikou, korením, osolíme, pretlačíme cesnak, pridáme pokrájaný lusk papriky a pokrájanú paradajku a podlejeme vodou (vody málo). Cca po 15 min pridáme majoránku, minútku prevaríme a vypneme sporák.
-
Bulgur premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme 400 ml vriacej vody, osolíme a varíme domäkka.
-
Do mäsovej zmesi pridáme uvarený bulgur.
-
Pekáč vystelieme pečiacim papierom, rozložíme polovicu kelu, na to rozložíme zmes mäsa a bulguru. Prikryjeme druhou polovicou kelu.
-
Zalejeme osolenou kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka.
-
Pečieme cca 40-45 min pri 180-200°C (sledujeme!).