Kapusta zapečená se žampiony

56
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g kapusty
1 cibule
250 g žampionů
125 ml kysané smetany
olej
sůl
muškátový květ
1 lžíce hladké mouky
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kel nakrájame na rezance a v osolenej vode s kmínom povaríme10 minút. Potom scedíme, ale vodu zachytíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevydusí voda.

  3. Huby premiešame s kelom, ochutíme muškátovým kvetom a preložíme do vymasteného pekáčika.

  4. Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou z kelu a rozvaríme na hladkú omáčku. Osolíme a po častiach do nej vmiešame kyslú smotanu.
    Omáčku nalejeme rovnomerne na kel s hubami.

  5. Zapečieme v rúre vyhriatej na 180°C dozlata.