- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g kapusty
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- 125 ml kysané smetany
- olej
- sůl
- muškátový květ
- 1 lžíce hladké mouky
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Kel nakrájame na rezance a v osolenej vode s kmínom povaríme10 minút. Potom scedíme, ale vodu zachytíme.
-
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevydusí voda.
-
Huby premiešame s kelom, ochutíme muškátovým kvetom a preložíme do vymasteného pekáčika.
-
Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou z kelu a rozvaríme na hladkú omáčku. Osolíme a po častiach do nej vmiešame kyslú smotanu.
Omáčku nalejeme rovnomerne na kel s hubami. -
Zapečieme v rúre vyhriatej na 180°C dozlata.
Kuchařka: tejaja