
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky kapusty
- nakrájené vařené uzené maso ( měla jsem ze žeber)
- hrst bulguru
- 3 vejce rozmíchaná s
- mlékem
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- majoránka
- sůl
- sádlo
- strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody. Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou. Bulgur uvaříme, pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak ve vodě, na skus. Slijeme.
-
Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.
-
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete také na http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/
Kuchařka: 1974andrea