
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 hlávky kapusty
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- tuk na vymazání
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 3 PL hladké mouky
- sůl
- 100 g tvrdého sýra
- 1/2 KL kypřícího prášku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, kapustu a slaninu nakrájíme na jemno. Česnek prolisujeme.
-
Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a zpěníme. Přisypeme kapustu, podlijeme a 10 minut dusíme. Přidáme prolisovaný česnek.
-
Zapékací mísu vymažeme tukem a přemístíme do ní kapustu. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou. Přidáme půl lžičky kypřícího prášku a osolíme. Nalijeme na kapustu. Posypeme sýrem a pečeme.
Poznámka od kuchařky
Pro nás toho bylo málo. Takže příště budu dělat z celé kapusty 🙂
Já dělala těsto na zalití kapusty od oka a dávala jsem ho více než je uvedeno v receptu.
Kuchařka: Blanka23