
Suroviny
8 porcí
- 1/2 – 3/4 kapusty
- 50 g slaniny (já měla paprikový špek)
- 400 g salámu nebo šunky
- 2 jarní cibulky
- 2 hrti sušených hub
- bylinky (pár lístků šalvěje, 2 snítky rozmarýnu)
- 4 stroužky česneku
- 20 g másla
- šálek mléka
- 3 vejce
- strouhanka
- tuk na vymazání
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 2 hermelíny
Postup přípravy receptu
-
Kapustu pár minut povaříme v osolené vodě, okapeme a nakrájíme na nudličky.
-
Ve vodě z kapusty si zatím namočíme sušené houby.
-
Na suchou pánev si dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, chvíli škvaříme. Pak přidáme cibulku, sušené houby, česnek utřený se solí, drcený kmín, čerstvě mletý pepř a posekané bylinky.
-
Pak přidáme pokrájenou kapustu a strouhanku a pořádně zamícháme. Ochutnáme, případně dochutíme podravkou.
-
Do vymazané a strouhankou vysypané pečící nádoby nasypeme připravenou směs.
-
V šálku mléka si rozmícháme tři vejce, cca 2 lžíce hladké mouky a sůl a tímto zalijeme kapustu.
-
Povrch posypeme vločkami másla a dáme péct do trouby dozlatova. Na konci pečení poklademe hermelínem na plátky a necháme roztéct. Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem, pečivem nebo jen tak samotné.
Poznámka od kuchařky
Je to takové zpracování zbytků z lednice:-)