
Suroviny
3 porce
- 8-10 listů kapusty
- 1 cibule
- 3 i více stroužků česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- zeleninový bujon Natur
- 200 ml pohankové lámanky
- 1 lžíce lahůdkového droždí (není nutné)
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Vrchní tmavé listy kapusty jsem odstranila a nechala na jiné použití.
Světlejší listy kapusty omyjeme, necháme okapat a vyřízneme tvrdé části řapíků. Pohanku propláchneme, scedíme a dáme do uzavíratelné misky. Zalijeme ji 300 ml vroucí vody a zakryté dáme „do peřin“ na cca 20 minut. Pohanku není třeba vařit, zbytečně se ničí důležité živiny. -
Do wok nebo hlubší pánve dáme na olej zesklovatět nasekanou cibuli. Na nudličky nakrájenou kapustu přidáme k cibuli, promícháme, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Vložíme 1 kostičku Natural (neobsahuje žádné škodlivé látky, ale pokud nepoužijeme, tak nezapomeneme osolit) a „dusíme“ bez poklice.
-
Pokud zůstala trocha vývaru v kapustě, zakryjeme vše poklicí a necháme pohanku ještě nasáknout. Na závěr přidáme pepř a 1 lžíci lahůdkového droždí, není nutné, ale je velmi zdravé i chutné.
Místo pohanky lze kapustu udělat s kuskusem, ten vsypeme rovnou k hotové kapustě a zakryté necháme ještě 5 minut.
Ozdobíme čerstvými ředkvičkami i lístky nebo nahrubo strouhanou mrkví.