Kapusta s kokosovými lupínky

62
- reklama -

Suroviny

400 g kapusty
200 g hroznového vína
2 vejce
250 ml smetany
100 g kokosových lupínků
1 lžička mleté papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kel narežeme na rezance. Hrozno odstopkujeme a umyjeme.

  2. Do vymasteného pekáčika dávame striedavo vrstvu kelu a bobule hrozna.

  3. V smotane rozmiešame vajcia, soľ a mletú papriku a prelejeme kel s hroznom.

  4. Pečieme zakryté v rúre na 180°C asi 30 minút.
    Potom odkryjeme, posypeme kokosovými lupienkami a odkryté zapečieme asi 10 minút, kým lupienky nechytia farbu..

Poznámka od kuchařky

Recept mám z nejakého časopisu spred asi 30 rokov. Našla som ho pri preberaní sa mojimi starými receptovými zošitami. Je to zvláštna kombinácia, ale dobrá.