
- reklama -
Suroviny
- 400 g kapusty
- 200 g hroznového vína
- 2 vejce
- 250 ml smetany
- 100 g kokosových lupínků
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kel narežeme na rezance. Hrozno odstopkujeme a umyjeme.
-
Do vymasteného pekáčika dávame striedavo vrstvu kelu a bobule hrozna.
-
V smotane rozmiešame vajcia, soľ a mletú papriku a prelejeme kel s hroznom.
-
Pečieme zakryté v rúre na 180°C asi 30 minút.
Potom odkryjeme, posypeme kokosovými lupienkami a odkryté zapečieme asi 10 minút, kým lupienky nechytia farbu..
Poznámka od kuchařky
Recept mám z nejakého časopisu spred asi 30 rokov. Našla som ho pri preberaní sa mojimi starými receptovými zošitami. Je to zvláštna kombinácia, ale dobrá.
Kuchařka: tejaja