
- reklama -
Suroviny
- 6 listů kapusty
- 300 g václavek (nebo jiných čerstvých hub)
- 2 vejce
- 300 g vařené nebo dušené rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- olej
- 1 bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Listy kelu obvaríme tak, aby sa dali stáčať.
-
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme narezané podpňovky (václavky), osolíme, okoreníme a 15 minút zakryté dusíme. Ak huby obsahujú málo vody, podlejeme 1-2 lyžicami vody (podpňovky netreba). -
Do horúcich podpňoviek primiešame ryžu a zakryté necháme 10 min postáť. Potom vmiešame vajcia.
-
Hubovo-ryžovou zmesou naplníme listy kelu, stočíme ich a poukladáme do kastróla. Pridáme bobkový list a podlejeme trochou vody (len aby závitky neboli na suchom dne hrnca). Zakryté dusíme asi 15 minút.
-
Potom závitky kelu vyberieme na taniere a ihneď podávame so strúhanou mrkvou.
Kuchařka: tejaja









